7-daagse afwisselende fietsvakantie rond Berlijn

U zult verrast zijn over deze prachtige fietsvakantie. U maakt kennis met het gebied rondom Berlijn; de meren (de Müggelsee en de Wannsee), het Briesetal, de historische stadscentra, met zijn interessante musea en indrukwekkende monumenten. U fietst door bossen, langs rivieren en over de glooiende heuvels van het unieke veld- en heidelandschap. Wij hebben deze interessante en zeer afwisselende route voor u uitgekozen. Voor ieder wat wils tijdens deze prachtige fietsvakantie rond Berlijn!

 

Dag 1:
Aankomst in Dallgow, u ontvangt hier uw reisbescheiden.

Dag 2 – Van Dallgow naar Wandlitz (58 km)
U fietst langs plekken waar de Berlijnse muur stond tot aan de rivier de Havel, daarna fietst u verder naar de grenstoren. Een interessante reis door het verleden, hier beleeft u de geschiedenis van dichtbij.

Vanuit hier fietst u stroomopwaarts op de Westelijke oever langs de rivier de Havel, via de prachtige plaatsjes Hennigsdorf en Hohen Neuendorf tot het eindpunt van deze dag in Wandlitz.

Dag 3 – Van Wandlitz naar Fredersdorf (48 km)
U fietst van Wandlitz naar de voormalige residentie van Honecker en Co. U fietst door naar  het historische stadscentrum van Bernau, het is zeer de moeite waard om dit even te bekijken. Na Bernau fietst u door naar Börnicke. Wij raden u ook hier aan een stop te maken bij dit slot met het kleine, romantische meertje. Vanuit Börnicke fietst u door naar Altlandsberg, wederom met een rijke historische stadskern. In het hotel in Fredersdorf kunt u bij het beauty- en welnesscentrum energie opdoen voor de volgende dag.

Dag 4 – Van Fredersdorf naar Königs Wusterhausen (55 km)
Al na enkele kilometers fietsen bereikt u Rüdersdorf. Hier vindt u het ‘Museumspark der Baustoffindustrie’. U wordt hier geïnformeerd over het winnen van kalksteen. U fietst in de richting van Köpenick en komt langs verschillende meertjes. Door de plaatsjes Erkner en Hessenwinkel bereikt u de Müggelsee, waar u kunt picknicken of een verfrissende duik kunt nemen!

Hier spitst de tour zich in twee varianten. De eerste brengt u over de Berlijnse Bürgerheide naar de veerboot in Wendenschloss. Bij de tweede variant fietst u verder langs de Müggelsee en komt uit in het prachtige historische centrum van Berlijn- Köpenick, dit is het oudste stadsdeel van Berlijn (en het grootste, en het groenste) welke pas vanaf 1920 bij de “Groβstadt Berlin” werd getrokken. Dit voormalige vissersdorpje is ontstaan op een eiland en heeft nog steeds zijn charme met zijn stadshal, kerken en smalle straatjes. Dan gaat de route verder door de Fischerkietz naar de veerpont, deze brengt u naar Grunau en u vervolgt de weg naar Königs Wusterhausen.

Dag 5 – Van Königs Wusterhausen naar Großbeeren (43 km)
Vanuit het hotel fietst u door het dorp Königs Wusterhausen. Neem de tijd om het slot de Kavalierhäuser, het slot-restaurant en de suikerwaren-bakkerij te bezoeken. U fietst langs het Nottekanal naar Mittenwalde, hier bevindt zich de St.-Mortiz-kerk uit de 13e eeuw, welke een prachtig gotisch altaar heeft. U passeert de stadpoort en de “Pulverturm” en fietst verder naar Rangsdorf en Diedersdorf. Op het landgoed van het kasteel in Diedersdorf vindt u tal van eetgelegenheden. Deze dag eindigt in Großbeeren.

Dag 6 – Van Großbeeren naar Dallgow (58 km)
U volgt de Mauerradweg in de richting van Potsdam. Wij adviseren u hier de tijd te nemen om Potsdam met zijn bezienswaardigheden en tuinen te bezoeken.

Vanuit Potsdam fiets u verder over het Schlosspark Glienicke en fietst direct langs de oever van de rivier de Havel. U ziet ”die Pfaueninsel” (het Pauweneiland) in de rivier liggen en fietst tot Wannsee. Hier gaat u met de pont naar Kladow en fietst verder naar Dallgow.

Dag 7
Terugreis vanuit Dallgow.

Prijs per persoon € 455,-
Nu boeken >>>
Meerprijs voor:
– eenpersoons kamer € 128,-
– 5x halfpension € 110,50
– fietshuur (inclusief fietstas, slot en eerste-hulp-setje) € 100,- per fiets

Inclusief:
– reisbescheiden (deze ontvangt u in het eerste hotel) routebeschrijving, ingetekende routekaarten,
boekje met bezienswaardigheden en informatie en GPS-apparaat met gebruiksaanwijzing. Dit is in het Duits.
– 6 overnachtingen in middenklasse hotels op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt
– bagagevervoer van hotel naar hotel
– gratis parkeerplaats in Dallgow
– Mocht u onderweg problemen krijgen die niet ter plaatse te verhelpen zijn (door ziekte of een ongeluk), dan wordt u geholpen/opgehaald.

Praktische informatie:
– Terrein; nagenoeg vlak
– Hele jaar door te reserveren, vertrek dagelijks mogelijk

Nu boeken >>>