7-daagse verwenfietstocht in het Saarland

Niet alleen wordt u verwend met een prachtige fietsvakantie door een afwisselend gebied met een rijke historie, maar ook wordt u verwend met diners met typische gerechten uit het Saarland. U gaat kennismaken met de uitgestrekte bossen, weidegebieden, wijnvelden, strooiweides en idyllische rivierdalen en meren, ook op cultureel gebied komt u niets tekort tijdens deze fietsvakantie.

Het uitgangspunt is de prachtige stad Saarbrücken met tal van historische gebouwen. U kunt een bezoek brengen aan de Völklinger Hütte, een stilgelegd hoogovencomplex, dat behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. In Mettlach kunt u het Villeroy en Bochmuseum bezoeken. Uiteraard volgt u de rivier de Saar via fraaie oeverpaden. De route is geheel bewegwijzerd.

Dag 1:
Aankomst in Saarbrücken. Wij adviseren u tijdig aan te reizen, om deze mooie stad en zijn vele historische bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het Altes Rathaus te bezoeken.

Deze monumenten vindt u in Alt-Saarbrücken, gelegen op de linkeroever van de Saar. De oude gotische Schlosskirche (1476) is te vinden op de Schlossberg. Het slot is jonger en stamt uit de periode dat Saarbrücken opbloeide (18e eeuw) en zich ontwikkelde tot een stad van enige betekenis. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. Het Altes Rathaus in neogotische stijl is te vinden bij het slot en mag ook tot een van de bezienswaardigheden van de stad gerekend worden.

Dag 2 – Van Saarbrücken naar Mettlach (ca. 60 km)
Vanaf Saarbrücken volgt u de Saar naar Mettlach. Een kleine omweg naar het UNESCO-werelderfgoed Völklinger Hütte, een uniek stilgelegd hoogovencomplex, of naar Saarlouis, de heimelijke hoofdstad van het Saarland, mag u beslist niet laten ontgaan.

Na aankomst in Mettlach raden wij u aan een bezoek te brengen aan het Villeroy & Boch museum, dit is zeer de moeite waard.

Dag 3 – Van Mettlach naar Perl (ca. 45 km)
U fietst deze dag over de Saarland-fietsroute door weiden met hier en daar fruitbomen naar het Saarlandse wijndorp Perl. Wij advieren u hier het best bewaarde vloermozaïek ten noorden van de Alpen te bezoeken, en een kleine omweg te maken naar de Romeinse villa Borg. Hier krijgt u een goede indruk van de badcultuur van de Romeinen. In Perl wordt een viergangen fijnproeversdiner geserveerd met aperitief en de passende wijnen uit het Saarland. Genieten dus!

Dag 4 – Van Perl naar Weiskirchen (ca. 70 km)
De meest pittige dag. U fietst deze dag door een heuvelachtig gebied. Na de start in het wijndorp Perl fietst u langs wijnvelden en door prachtige oude dorpjes. U kunt bijkomen in het Vitalis Centrum van het hotel.

Dag 5: van Weiskirchen naar Nohfelden (ca. 40 km)
U volgt vandaag de Saar-Bostalsee-fietsroute door het natuurpark Saar-Hunsrück naar Nohfelden-Bosen. Hier kunt u een verfrissende duik nemen in het koele water van het stuwmeer van de Bostalsee. Dit is het grootste binnenwater in het zuidwesten van Duitsland.

Dag 6: Van Nohfelden naar Kirkel (ca. 50 km)
U volgt nu de Saar-Nahe-Heuvelroute, waarbij u kunt genieten van de prachtige vergezichten. Een deel van de route gaat via de voormalige Romeinse weg. De eindbestemming van vandaag is de burchtgemeente Kirkel. Dit dorp ligt aan de voet van de burcht ruïne Kirkel en proeft hier de sfeer van een rijk verleden. ’s Avonds krijgt u een champagnecocktail aangeboden en een 4-gangen fijnproeversdiner geserveerd.

Dag 7: Van Kirkel naar Saarbrücken (ca. 55 km)
Deze laatste dag fietst u van Kirkel terug naar Saarbrücken. De route voert door het aantrekkelijke landschap van de Bliesgau. Als u een uitstapje naar Frankrijk wil maken, adviseren wij u naar Sarrequemines te rijden en vanuit hier met de Saarbahn naar Saarbrücken te reizen. Om te vieren dat u deze prachtige fietsvakantie volbracht heeft nodigen wij u uit een biertje te komen drinken in een van de oudste brouwerijen van Saarbrücken, Stiefelbräu. Hier geniet u ook van een typisch Saarlandse maaltijd.

Prijs per persoon € 569,-
Nu boeken >>>
Meerprijs voor:
– eenpersoons kamer € 110,-
– fietshuur € 12,- per dag, electrische fiets € 20,- per dag
– extra overnachting € 60,- per persoon (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Saarbrücken)

Inclusief:
– reisbescheiden (Duitse routebeschrijving en kaarten)
– 6 overnachtingen in prima hotels op kamers met douche en toilet, incl. diner en ontbijt
– bagagevervoer van hotel naar hotel

Praktische informatie:
– Terrein; van vlak tot heuvelachtig, met een gemiddelde conditie goed te fietsen
– Hele jaar door te reserveren, vertrek dagelijks mogelijk
– Te reserveren vanaf 2 personen

Nu boeken >>>