6 dagen fietsen langs de rivier de Lahn

U zult versteld staan van deze prachtige natuur langs de rivier de Lahn. De pittoreske vakwerksteden en uitgestrekte beschermde gebieden. U bezoekt Wetzlar, de stad van Goethe, u ontdekt Weilburg en het oude centrum van de stad Limburg met de wereldberoemde kathedraal.

Dag 1: Aankomst in Nassau
Deze dag checkt u in in het hotel in Nassau. U heeft tevens de mogelijkheid om alvast een fietstocht over de Lahnradweg te maken tot aan Bad Ems (20 km) Deze fietstocht is prachtig dus dit zouden wij u zeker adviseren!

Bad Ems is een prachtige badplaats met tal van fraaie oude gebouwen. Een andere optie is een bezoek aan het klooster van Arnstein uit de elfde eeuw.

Dag 2: Van Marburg naar Wetzlar (52 km)
Vandaag reist u per trein naar Marburg. Wij adviseren u hier eerst het oude centrum van Marburg te bekijken. De stad ligt aan de rivier de Lahn en heeft een goed bewaard middeleeuws stadscentrum. Marburg geniet vooral bekendheid door zijn universiteit, de Philipps-universiteit, die in 1527 de eerste protestantse universiteit ter wereld was. Vanuit Marburg fiets u door de Lahn-vallei naar Wetzlar waar u ook overnacht. In het oude centrum van Wetzlar vindt u veel historische vakwerkhuizen en gebouwen in de romaanse stijl. De bouw van de Dom van Wetzlar werd in 1230 begonnen, en de bouw is nog steeds niet voltooid.

Dag 3: Van Wetzlar naar Weilburg (32 km)
Na het verlaten van Wetzlar, fietst u langs de uiterwaarden van de rivier de Lahn naar Weilburg met zijn prachtige Renaissance-slot. De marktplaats is zo gezellig dat de kans groot is dat u hier even blijft rondhangen. Weilburg is eeuwenlang de residentie geweest van de adellijke tak van het Huis Nassau waaruit de regerende groothertogelijke familie van Luxemburg is voortgekomen. U overnacht in Weilburg.

Dag 4: Van Weilburg via Limburg naar Diez (44 km)
Vandaag fietst u de mooiste etappe van het Lahndal, hier is de Lahn grotendeels nog ongerept. Ervaart u de prachtige uizichten! De tocht eindigt vandaag in Diez. Diez is een romantische stad aan de Lahn. In een oorkonde van Karel de Grote werd het al in het jaar 790 genoemd. Sindsdien ontwikkelde Diez zich tot een belangrijke en welvarende stad. In 1329 kreeg Diez stadsrechten. Na het uitsterven van de graven van Diez kwam de stad in handen van het geslacht Van Nassau. Het Grafenschloss is gebouwd in de 11e eeuw en in 1485 aanzienlijk uitgebreid. Tegenwoordig wordt het gebruikt als Jeugdherberg en is er in een van de gebouwen een museum gevestigd.

Dag 5: van Diez naar Nassau (32 km)
U volgt vandaag de Lahntalfietsroute naar Nassau. U fietst over een voormalig jaagpad deels direct langs de Lahn. U kunt genieten van de prachtige uitzichten over de Lahn. Een dag vol hoogtepunten!

Dag 6: Terugreis

Prijs per persoon € 460,-    

Nu boeken >>>


Meerprijs voor:
– eenpersoons kamer € 128,-
– 5x halfpension € 110,50
– fietshuur € 12,- per dag, elektrische fiets € 20,- per dag

Inclusief:
– reisbescheiden; een fietskaart en een uitgebreide routebeschrijving, deze is in het Duits.
– 5 overnachtingen in middenklasse hotels op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt
– bagagevervoer van hotel naar hotel
– treinkaart van Nassau naar Marburg

Praktische informatie:
– Terrein; licht geaccidenteerd
– Te boeken van april t/m oktober

Nu boeken >>>